top of page
  • Obrázek autoraIvča

Jasper - Edith Cavell Meadows trail

Tento týden celý propršel, takže jsme nakonec ve dny volna zůstali u Pyramidu a odpočívali.

Ale minulý týden v úterý jsme skončili v práci docela brzo a tak jsme vyrazili na další kratší trail. Patrik s Dančou nás dva a Lukáše vyzvedli u Pyramidu a autem jsme popojeli na parkoviště pod horu Edith Cavell, která je od Jasperu vzdálená nějakých 30 kilometrů. Na vrchol Edit vede prý krásná pololezecká cesta, ale letos je tam ještě spousta sněhu a my s sebou nemáme vůbec žádné vybavení, tak třeba někdy jindy.


Pod vrcholem je zbytek ledovce s vodopádem do ledového jezera, kde ještě plavou kry. První část trailu vedla podél mohutné morény, odkud není na jezero moc vidět, ale pak jsme se vyhoupli krátkým lesíkem nahoru na louky, odkud začínaly výhledy nabírat na kráse. Ještě prý není ta pravá sezóna, ale i tak už byly louky krásně rozkvetlé. Právě kvůli kytičkám sem většina lidí chodí.


Okruh přes louky na vyhlídky na ledovec a horu má nějakých 8 kilometrů, ale my jsme si ho trochu prodloužili až na vrchol East-ridge Summit, odkud byl o dost lepší výhled. Samotnou Edit Cavell jsme měli jako na dlani. Je to opravdu krásná hora. Na vrcholku jsme si dali rychlou svačinku a vyrazili zpátky dolů, protože už bylo docela dost hodin. Ještě jsme udělali rychlou zatáčku k jezeru pod ledovec, Honza si dal bleskovou ledovou koupel, ale i tak jsme zpátky na parkoviště dorazili až po deváté. V plánu bylo ještě posedět u Patrika a Danči, ale s ohledem na pozdní hodinu a zítřejší ranní směnu nás hodili domů a taky jeli odpočívat. Večer jsme usínali řádně utahaní, ale spokojení.



Trasa: 10.5 km • 4:25 h

https://mapy.cz/s/forameseze

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page